Fiesta La Peel - Tamworthissa kerran vuodessa järjestettävä suuri kansainvälinen ruokafestivaali. Varmaan yksi sellaisista tämän vaihtovuoden päivistä, minkä tulen todellakin muistamaan!
Osallistuimme siis Rotaryklubimme kanssa tähän tapahtumaan tehden suomalaista ruokaa. Projekti alkoi jo joskus kuukausi sitten, kun päätimme ottaa haasteen vastaan. Suunnittelin menun, teimme hakemuksen ja ostimme koristeet. Sitten oli vähän odottelua. Pääsin paikallislehteen sekä uutisiin tämän tapahtuman ansiosta ja on mahtavaa saada tuoda klubillemme näkyvyyttä sekä jakaa suomalaista kulttuuria. Kaikki täällä ovat olleet erittäin kiinnostuneita Suomesta sekä suomalaisesta ruoasta.
Itse kokkailut tapahtumaa varten alkoi perjantaina eli päivää ennen. Suunitelmisssa oli valmistaa 600 korvapuustia, 500 perunarieskaa sekä valmistella 45kg perunoita pyttipannua varten. Tietenkään tätä ei olisi muutaman ihmisen voimilla pystynyt toteuttamaan, joten saimme onneksi apua. Itse kuitenkin tein korvapuustit tulevani host-isän kanssa ja siihen aikaa menikin 8 tuntia. Ei kyllä ihan hetkeen ainakaan tee mieli tehdä korvapuusteja...
Prime 7 News tulivat kuvaamaan juttua uutisiin. |
Linkki uutisjuttuun tässä: Prime 7 News
Menu |
Yhteensä tässä festivaalissa oli yli neljäkymmentä erilaista kojua, eri kulttuureista, mutta me olimme ainoa pohjoismainen. Eurooppalainen ruoka oli pääasiassa joko italialaista tai ranskalaista, joten ihmiset olivat ihan innoissaan kokeilemaan jotain Pohjois-Eurooppalaista. Kello neljältä porukkaa alkoi olemaan kadulla jo reilusti ja olimme valmiit aloittamaan myynnin.
Kiireisin aika oli kello neljän ja kuuden välillä. Itse juttelin ihmisten kanssa Suomesta ja tarjoilin. Muut Rotaryt paistoivat pyttipannua ja kokosivat rieska-annoksia. Olin ehkä hieman yllättynyt siitä, kuinka moni australialainen oli käynyt Suomessa. Jokainen Suomessa käynyt sanoi nauttivansa. Oli kivaa jutella Suomesta ihmisten kanssa. Tapasin myös yhden miehen, joka oli ollut Suomessa Rotaryn nuorisovaihdon kautta vuonna 2005.
Arvioiden mukaan tapahtumaan osallistui noin 20 000 ihmistä.
Festivaali loppui puoli yhdeksältä ja iltaa kohden meno alkoi vähän ehkä hiljentyä. Emme saaneet valitettavasti ihan kaikkea myytyä, mutta olihan meillä paljon ruokaa tehtynäkin ja erilaista ruokaa oli paljon tarjolla muissakin kojuissa. Olen kyllä erittäin tyytyväinen! Ihmisten suosikki meidän vaihtoehdoista oli perunarieska savustetun lohen ja kermaviilin kera. Yksi mies tykkäsi pyttipannusta niin paljon, että osti lisää kolme kertaa. Oli kiva saada erinomaista palautetta ruoasta.
Perunarieska savustetun lohen sekä kermaviilin kera. |
Pyttipannu. |
Tapasin 5 kuukautta vanha kengurun. Ei hätää, se ei päätynyt meidän listalle. |
Oli aivan mahtava päivä! Nautin ihmisten kanssa juttelemisesta ja on kiva kertoa ja jakaa suomalaista kulttuuria. Se että päivän päätteeksi naamaassa tuntuu hymyily, on merkki hyvästä päivästä... Suuri kiitos Rotareille avusta ja mielenkiinnosta toteuttaa tämä. Ehdottomasti sellainen päivä joka kyllä jää mieleen.
Heti seuraavana päivänä vaihoin isäntäperhettä ja nyt alkaa väsymys vasta vihdoin kadota. Olen sopeutunut uuteen perheeseen hyvin, mutta nyt tietenkin arki muuttuu. Fiesta La Peel oli myös siitä hyvä, että tutustuin paremmin uuteen host-isääni, sillä hän on kokki ja toimi pääjärjestäjänä meidän Suomi-kojussa.
Kirjoittelen myöhemmin lisää uudesta arjesta ja miten on mennyt taas koulussa. Palaillaan...
- Erika
Comments
Post a Comment